Landscape Architecture Europe #4

2015-05-09

Landscape Architecture Europe - Könyvbemutató

A 3 évente megjelenő, neves tájépítészekből álló zsűri által szerkesztett „Landscape Architecture Europe" című könyvben, 8 másik kiemelt projekt mellett, részletes bemutatásra kerül Tihanyi Dominika „Kreatív stratégiák és a köztéri művészet szerepe a városrehabilitációban" című értekezéséhez tartozó, a „Palotanegyed rehabilitációját kiegészítő művészeti akciósor" című mestermunkája.

Külön öröm, hogy ezen apropóból maga a könyvbemutató is Budapesten kerül megrendezésre 2015. május 9-én a Fuga Építészeti Központban.

A részletes program alább,ill. itt olvasható: www.landscapearchitectureeurope.com

Szeretettel várunk mindenkit!

Az európai tájépítészet új könyve: 44 kiválasztott projekt
....................

2015 május 9-én a „Landscape Architecture Europe” könyvsorozat új könyve kerül bemutatásra Budapesten. Ugyanúgy, ahogy az előző könyvek, ez a könyv is arra törekszik, hogy a kritikai szemlélettel mutassa be a korszerű európai tájépítészet jelenlegi helyzetét. Áttekinti az európai tájépítészet jelenlegi személetmódját és az ehhez kapcsolódó tervezői irányokat. A könyvbemutató a FUGA – Budapesti Építészeti Központban kerül megrendezésre. A nemzetközi szakmai zsűri (Paolo Bürgi (elnök), Monika Gora, Jandirk Hoekstra, Thierry Kandjee, Laura Zampieri) 500 beérkező projekt közül 44 magas szakmai szintet képviselő projektet választott ki. A könyvet Lisa Diedrich (főszerkesztő), Jessica Bridger, Mark Hendriks és Claudia Moll szerkesztette .

Könyvbemutató
május 9
....................

Köszöntő
14.30 Kávé
15.00 Kathryn Moore (LAE alkotóműhely)

Előadások
15.10 Lisa Diedrich, a LAE főszerkesztője: LAE könyv projekt - ötletgazda és a főszerkesztő
15.30 Tihanyi Dominika (Újirány Tájépítész Kft.): köztéri művészeti projektek a palotanegyedben
15.45 Marinke Steenhuis, LAE szerzőtárs: Gyógyító modernizmus – Az európai tájépítészet személete

Ünnepség
16.30 Kathryn Moore (LAE alkotóműhely) az első példányok ünnepélyes átadása Nigel Thorne-nak, az IFLA Europe képviselőjének, Schuchmann Péter (Magyar Építész Kamara), Alföldi György (Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt), Gajus Scheltema (holland nagykövet)

Állófogadás
17.00 Italok, snack, csevegés

Helyszín
FUGA – Építészeti Központ
1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5
Társszervezők: Bardóczi Sándor, Tihanyi Dominika

Kirándulás
május 10
....................

11.00 - 14.00 Budapesti városnézés szakmai szempontból, Fekete Albert (Corvinus Egyetem) vezetésével (fakultatív program)
Részvételi díj: 15 euró / fő (készpénzben fizetendő)

Köszönet a Momenti Kft-nek, amiért Dyson Air Multiplier™ ventilátorokkal támogatja az eseményt!