Pollmap - Ortofotó játék

projekt hivatalos neve: Pollmap - Ortofotó játék
helyszín: Budapest, Győr, Szeged, Ajka, Palotanegyed, Sziget Fesztivál, Hódmezővásárhely
tervezés éve: 2006, 2008
díjak: American Society of Landscape Architects (ASLA) - Amerikai Tájépítész Szövetség kommunikáció kategóriája, 2009
tájépítész tervezők: Lendvai Gábor, Tihanyi Dominika, UILA Kft.
kivitelező: M-Art Kft.

Az „Ön itt áll!” című orthofotó játék a dialógusra épülő köztéri művészeti munkák közé sorolható: kétirányú folyamatot indukál, ahol a néző aktív részvétele szükséges a munka kibontásában, kiteljesülésében, tehát jelentős társadalmi aktivitást igényel.

Sok más dialogikus munkához hasonlóan olyan teret nyit, ahol az emberek megszabadulhatnak a rájuk nehezedő szerepektől és kötelezettségektől, új és előre nem látott módokon lépve egymással kapcsolatba. Célja „szabad” tereket alkotni a fogyasztói terekben, olyan konstruált szituáció létrehozásával, mely mentén előidézhetők ad-hoc közösségeket szolgáló térélmények.

Az orthofotó felülete lehetőséget biztosít a járókelők számára városukat egy más szemszögből megfigyelni, valamint a kihelyezett matricák segítségével véleményüket kifejteni városukkal kapcsolatban. Az „Ön itt áll!” című orthofotó játék a főváros Atlantisz programjának keretén belül került megvalósításra, 2004-ben a Nyugati téri aluljáróban, majd 2006-ban a Reneszánsz év keretében Győrött és Szegeden.